A Neera előállítása és értékesítése

A neera igen érzékeny a természetes erjedésre, ezért néhány órán belül szobahőmérsékleten tartva már ki is kell belőle vonni a szirupot. Ha egyszer megerjedt, akkor már puncs lesz belőle, aminek körülbelül 4% az alkoholtartalma. A kutatóintézetek számos technológiát fejlesztettek ki arra nézve, hogy hogyan lehet kivonni a neerából a szirupot úgy, hogy az megőrizze a benne lévő vitaminokat, cukrokat és egyéb előnyös tápanyagait. Ahhoz, hogy a neera minőségét és eltarthatóságát növeljék, olyan technológiát alkalmaznak, mint a pasztőrözés. Egy speciális szűrési módszert kifejlesztve, az Országos Kémiai Laboratórium Indiában nagyban lehetővé tette a neera hosszabb eltarthatóságát. Szintén egy jó megoldással állt elő az Indiai Központi Élelmiszer-technológiai Intézet.

neera

Maharastra és Gujarat államokban a Neerát különböző üzletekben az úgynevezett Neera Vikri Kendrákban (Neera Eladó Központ) lehet beszerezni. A Neera Pálma Termékek szövetkezete kicsi, zöld kioszkokat állított fel, hogy a neerát minden fontosabb pályaudvaron, autópályákon és gyorsforgalmi utakon értékesíthessék. A neerát itt a Bhandari fajból nyerik ki.

Az Andra Pradesh Államban a Goud nevezetű kaszt nyeri ki és értékesíti a szirupot. Más Államoktól eltérően itt az állam nem támogatja a neera kereskedelmet a kiskereskedelmi üzletekben. Csak a Khadi és a KVIC támogatja a Neerát, mint egészségügyi italt.

Kamataka államban a neera értékesítése az Ediga és a Billava kaszt jussa. A kormány itt megalakította a Neera Fórumot, magában foglalva a farmerokat, a kormányzati tisztviselőket, valamint azokat az intézményeket, melyek a neera és a belőle előállított termékek minőségének ellenőrzésére fejlesztettek ki. A központi élelmiszer-technológiai intézet fejlesztette ki a technológiát, hogy a neerát megőrizzék akár 2 hónapig is, és a kormány azt tervezi, hogy támogatja a neerát, mint egy energiaitalt, amelynek jelentős gyógyászati értéke van.

Keralában az Ezhava kaszt és az Oorali Nairs egy része részesedik a haszonból.

Szirupok, szörpök elérhetőek!

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 2295 Ft
Megnézem

Stevia Fluid Nova szirup50ml

Stevia Fluid Nova szirup 50ml

A Stevia Fluid Nova egy áttetsző kivonat, mely 20% Steviát tartalmaz és szűrt vízzel van hígítva. Ezt a kivonatot azoknak ajánljuk, akik még nem használtak Steviát édesítéshez.

Ár: 2890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!