Érdekességek a Neera szirupról

A Neera, a pálmának az édes nedve egyre rohamosabban válik népszerű itallá magas tápértéke es finom, kellemes íze miatt. A Neera vagy másik nevén, az édes Toddy vagy a pálmaszirup a Toddy pálma különböző fajainak virágzatából kivont nedv. A nedv maga édes, osztriga fehér és áttetsző. A szirupot magát széles körben fogyasztják Indiában, Sri Lanka környékén, Malajziában, Thaiföldön és Myanmar egyes vidékein. A neera egy teljesen természetes és alkoholmentes ital, mely magas tápértékkel bír és azonnali szomjoltóként szolgál. Ha a neera megerjed, akkor puncsot készítenek belőle. A Neera nem igényel sem mechanikai aprítást, mint a cukornád, sem áztatást a cukorrépa-gyökérhez hasonlóan, hanem szeleteléssel és kaparással nyerik ki belőle az értékes anyagokat.

neera

Tápanyagtartalma

A neera nagyon gazdag szénhidrátokban, többnyire szacharóz található benne és pH értéke közel semleges. Fajsúlya 1.058 és 1.077 kg/m3 között mozog. A kémiai összetétele százalékosan megadható, hiszen összetételét a különböző tényezők befolyásolják. (pl. hely, a pálma jellege, a szezon és a gyűjtés módja) Ennek megfelelően 100 milliliter neera szirupban 12.3-17.4 gramm szacharózt, 0.11-0.41 gramm hamut, 0.23-0.32 gramm fehérjét és 0.016-0.030 gramm aszkorbinsavat találunk. Az összes hasznos anyag tehát 10 deciliterenként 15.2-19.7 gramm között változik. A Neera egy tápláló italnak minősül, ami számos ásványi anyagot, sókat, vitaminokat tartalmaz és a fehérje száma is magas. Tartalmaz savakat is, mint az aszkorbinsav, nikotinsav és riboflavin.

A neera szirup akkor keletkezik, mikor a még friss neerat elkezdik hevíteni és ez alatt koncentrátummá sűrűsödik. Ezt a szirupot egyébként az orvostudományban és az Ayurveda során is használják. Magyarországon leginkább méregtelenítő funkciói miatt vált ilyen gyorsan népszerűvé.

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

-12% JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 1990 Ft
2250 Ft
Megnézem

Stevia Fluid Nova szirup50ml

Stevia Fluid Nova szirup 50ml

A Stevia Fluid Nova egy áttetsző kivonat, mely 20% Steviát tartalmaz és szűrt vízzel van higítva. Ezt a kivonatot azoknak ajánljuk, akik még nem használtak Steviát édesítéshez.

Ár: 2395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!