Érdekességek a Neera szirupról

A Neera, a pálmának az édes nedve egyre rohamosabban válik népszerű itallá magas tápértéke es finom, kellemes íze miatt. A Neera vagy másik nevén, az édes Toddy vagy a pálmaszirup a Toddy pálma különböző fajainak virágzatából kivont nedv. A nedv maga édes, osztriga fehér és áttetsző. A szirupot magát széles körben fogyasztják Indiában, Sri Lanka környékén, Malajziában, Thaiföldön és Myanmar egyes vidékein. A neera egy teljesen természetes és alkoholmentes ital, mely magas tápértékkel bír és azonnali szomjoltóként szolgál. Ha a neera megerjed, akkor puncsot készítenek belőle. A Neera nem igényel sem mechanikai aprítást, mint a cukornád, sem áztatást a cukorrépa-gyökérhez hasonlóan, hanem szeleteléssel és kaparással nyerik ki belőle az értékes anyagokat.

neera

Tápanyagtartalma

A neera nagyon gazdag szénhidrátokban, többnyire szacharóz található benne és pH értéke közel semleges. Fajsúlya 1.058 és 1.077 kg/m3 között mozog. A kémiai összetétele százalékosan megadható, hiszen összetételét a különböző tényezők befolyásolják. (pl. hely, a pálma jellege, a szezon és a gyűjtés módja) Ennek megfelelően 100 milliliter neera szirupban 12.3-17.4 gramm szacharózt, 0.11-0.41 gramm hamut, 0.23-0.32 gramm fehérjét és 0.016-0.030 gramm aszkorbinsavat találunk. Az összes hasznos anyag tehát 10 deciliterenként 15.2-19.7 gramm között változik. A Neera egy tápláló italnak minősül, ami számos ásványi anyagot, sókat, vitaminokat tartalmaz és a fehérje száma is magas. Tartalmaz savakat is, mint az aszkorbinsav, nikotinsav és riboflavin.

A neera szirup akkor keletkezik, mikor a még friss neerat elkezdik hevíteni és ez alatt koncentrátummá sűrűsödik. Ezt a szirupot egyébként az orvostudományban és az Ayurveda során is használják. Magyarországon leginkább méregtelenítő funkciói miatt vált ilyen gyorsan népszerűvé.

Szirupok, szörpök elérhetőek!

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 2295 Ft
Megnézem

Stevia Fluid Nova szirup50ml

Stevia Fluid Nova szirup 50ml

A Stevia Fluid Nova egy áttetsző kivonat, mely 20% Steviát tartalmaz és szűrt vízzel van hígítva. Ezt a kivonatot azoknak ajánljuk, akik még nem használtak Steviát édesítéshez.

Ár: 2890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!